De Diëtist

Mijn naam is Laura van Beurden en in 2016 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de opleiding heb ik de minor gedrag bij leefstijl en gezondheid gevolgd, waar veel is ingegaan op gedragsverandering. Naast de opleiding heb ik me veel bezig gehouden met sporten.

De reden waarom ik ben begonnen met de opleiding, is omdat ik van jongs af aan al bezig ben geweest met eten en gewicht. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik me ermee bezig ging houden. Dit is ook reden dat ik heb besloten om de opleiding voeding en diëtetiek te gaan doen. Om zo mijn passie en kennis over te kunnen dragen.    

Gedurende mijn opleiding heb ik erg veel geleerd op het gebied van voeding. Ook in combinatie met diverse ziektebeelden, problemen en aandoeningen. Naast voeding is het gedrag van mensen iets wat mijn interesse trekt. Wanneer er een bepaald doel bereikt moet worden is het veranderen van gedrag een belangrijk punt.

Naast al deze theorie heb ik stage gelopen in een verpleeghuis. In dit verpleeghuis kwamen ook cliënten van buitenaf met diverse vragen. Dit heeft me geïnspireerd om hier zelf ook mee aan de slag te gaan. Het helpen van mensen zit in mij. Ik vind het fijn als ik mensen kan helpen met het bereiken van een doel, ongeacht welk doel.

In 2017 heb ik de cursus kindervoeding en kinderdiëtetiek afgerond. Ik heb hier veel kennis opgedaan, zodat ik deze doelgroep beter kan begeleiden. Daarnaast heb ik in 2018 de cursus COPD en voeding gedaan om zo mijn kennis te verbreden.

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en nu werkzaam als diëtist bij de Merem, waar ik zowel volwassenen en kinderen behandel.

Als diëtist sta ik ingeschreven bij het kwaliteitsregister paramedici en ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Samenwerking

– Ik werk nauw samen met fysio vd Berge 
– Als diëtist ben ik betrokken bij het project XL2M. Voor meer informatie kunt u kijken op: project XL2M